Pitate se kako smršati, a da to ne bude štetno i bez posledica po vaše telo i organe? Dakle kao što znamo, svima je cilj smršati zdravo. Ali kako najbrže smrsati bez posledica? Proces mršavljenja zahteva upornost i disciplinu.

Najbolji saveti da brzo smršate, bez specijalne dijete i lekova, mogu biti upravo neki od ovih ovde. Jednostavni principi kojim se može svako držati. Zdravo mršavljenje Ii neka jednostavna pravila koja pružaju odgovor na pitanje kako smrsati. Pored ovih trikova svakako je važno da tražite savjet nutricioniste. Svako organizam je priča sa sebe. Vodite se time ako želite smršati bez posledica.

Kako smršati , najbolji jednostavni saveti za brzo smrsavljenje

1. Kako smršati uz trik sa vodom pre obroka?

To je samo trik da smanjite unos hrane i zavarate želudac, ukoliko želite smršati. U našem želudcu ostane manje mesta za hranu koju smo nameravali pojesti. Takođe to će stvoriti utisak sitosti. Ako želimo smršati nije dobro da pijemo vodu odmah nakon obroka. Nikako ne piti hladnu vodu, pa čak do sat vremena posle obroka.

2. Ako želim da smršam, moram li izbaciti majonez, preliv od belog luka, senf?

Nije dobro da koristite takve prelive. Treba zameniti prelivima na bazi vinskog ili sirćetnog sastava. Ova procedura može da pomogne da unesemo čak do 100 kalorija manje. Za proces mršavljenja to je sjajno. Smanjujemo kalorije svuda gde je moguće.

3. Kako smršati, a da ipak jedem čokoladu

Poslastice i šećeri su veoma loša stvar u procesu mršavljenja. Ne možete zamisliti život bez čokolade? Ok uradite ovo, dakle uzmite crnu čokoladu umesto poslastica koje su bogate velikom količinom šećera. Šta smo ovako uradili? Pravu stvar, uskratili s unošenje velikog broja kalorija. Crna čokolada je zdrava za srce i čisti krvne sudove. Tako možete lakše stići do idealne težine bez komplikacija.

kako smrsati crna cokolada

4. Ako želite smršati morate zaboraviti na grickalice

U nekoj meri redukujmo unos grickalica. Grickalice nisu dobre  za ostvarenje vašeg sna o skidanju kilograma. Ovde takodje možemo uštedeti na broju kalorija. Dakle grickalice izbacujemo, to je cilj kada želim smršati.

5. Kako smršati sa čarobnim tanjirom

Ovo je odličan trik. Koristite vizuelno manjI prečnik tanjira, jer čarobni tanjir ne postoji. Na taj način svom mozgu šaljete impuls, kako ste pojeli pun tanjir. Ako uspete prevariti vaš mozak sa manjim obimom tanjira, sasvim ste na dobrom putu da smršate lakše i brže.

6. Kako smršati bez kretanja, hodanja i fizičke aktivnosti?

Odmah da znate to je nemoguće. Aktivnosti poput duge šetnje su praktično nezamenjive. To je isto kao da ste napunili rezervoar na autu do vrha. Želite isprazniti rezervoar, ali vaš auto stoji parkiran u garaži non-stop. Ako se ne krećemo, nećemo smršati. To je praktično nemoguće. Dakle fizička aktivnost je obavezna. Morate hodati najmanje 6km dnevno. Idite pešaka na posao ili siđite nekoliko stanica pre posla pa hodajte. Moramo biti fizički aktivni, to je ključ. Zapamtite morate trošiti više, a unositi manje kalorija, jer to je jedini logičan piut da izgubimo kilograme. Ovo su joga vežbe za mršavljenje

kako smrsati lako izgubiti kilograme zdravo uz najbolji saveti

7. Kako smršati ako koristi gazirana pića, veštacke sokove, alkohol ili vino?

Odgovor je teško. Dakle ako želite smršati pod obavezno izbacite gazirana pića, zaslađene sokove i alkohol. To znači da u procesu mršavljenja treba da uzimate dovoljno tečnosti, voda je jako važna. Zatim možete piti limunadu ili čajeve sa mentom, čaj od koprive bez šećera.

8. Kako smršati bez gladovanja

Ne treba da gladujete ako želite smršati.  Posle nekoliko sati gladovanja dolazite u stanje koje ne možete izdržati. To se dešava baš u večernjim satima i krećemo sa unosom slatkiša. To je potpuno pogrešno i loše za ostvarenje vašeg cilja da smršate. Dakle česti, ali kontrolisani obroci, ubrzavaju vaš metabolizam i nema potrebe da gladujemo.

9. Kako smršati bez užine

To nije dobro i treba da postoji užina. Užina ne treba da bude sladoled. Budite mudri konzumirajte zdravo voće.  Za užinu treba da uzmete recimo galete od pirinča, treba da pojedete jabuku ili keks od čistog zrna ovsa.

kako smrsaviti lako i brzo koje vezbe za mrsavljenje

10. Kako smršati bez preskakanja večere

Dakle večera treba da postoji, ali mora biti veoma lagana. Ako želite smršati večera mora biti najmanje 3 sata pre neko odete na spavanje. Ako sa punim stomakom odete na spavanje, to je dodatno loše jer nema sna, nećemo moći da zaspimo, a za metabolizam to je velika greška. Hrana koju pojedemo znatno može da utiče na kvalitet sna. Ako pre spavanja jedemo zasićene masti (životinjskog porekla) to će nas sprečiti da zaspimo lako, a naš san će biti nemiran i često se možemo buditi. Ostali faktori kao što su alkohol, kofein i šećer , takođe, negativno utiču na kvalitet sna. Dakle lagana večera, vrlo važna za mršaljenje.