Pitate se kako smrsati, a da to ne bude  štetno po vaš organizam. Dakle svima je cilj smrsati zdravo. Proces mršavljenja zahteva upornost i disciplinu. Najbolji saveti za brzo smršati, bez specijalne dijete i lekova? Jednostavni principi  za zdravo mršavljenje i pravila koja pružaju odgovor na pitanje kako smrsati lako i brzo. Pored ovih trikova tražite savjet nutricioniste.

Kako smršati , najbolji jednostavni saveti za brzo smrsavljenje

1. Kako smršati  uz smanjeni unos hrane, trik sa vodom pre obroka?

To je samo trik da smanjite unos hrane i zavarate zeludac kada rešite smršati. U našem želudcu ostane manje mesta za hranu koju smo nameravali da pojedemo. Takođe to će stvoriti utisak sittosti. Ako želimo smršati nije dobro da pijemo vodu posle odmah nako obroka, naroćito ne hladnu vodu, pa čak ni sat vremena kasnije.

2.Ako želim da smršam  moram li izbaciti majonez, preliv od belog luka, senf?

Nije dobro da koristite takve prelive već ih treba zameniti sa prelivima na bazi vinskog ili sirćetnog sastava. Ova procedura može da pomogne unošenje čak 100 kalorija manje, Za proces mršavljenja to  je sjajno.

3.Kako smršati, a da ipak  jedem čokoladu

Poslastice i šećeri su veoma loša stvar u procesu mršavljenja. Ne možete zamisliti život bez čokolade? Ok uradite ovo, uzmite crnu čokoladu umesto poslastica koje su bogate velikom količinom šećera. Šta ste ovde uradili? Pravu stvar uskratili ste unošenje velikog broja kalorija, crna čokolada je zdrava za srce i čisti krvne sudove. Tako možete lakše stići do idealne težine bez komplikacijam, a to je cilj.

kako smrsati crna cokolada

4.Ako želite smršati morate zaboraviti na grickalice

U nekoj meri redukujte unos grickalica. Grickalice nimalu nisu dobre  za ostvarenje vašeg sna o skidanju kilograma.Ovde ćete takodje uštedeti na broju kalorije koje uniste u organizam,a to nam je cilj kada želite smršati.

5.Kako smršati uz čarobni tanjir i gde on može da se kupi?

Ovo je odličan trik, samo koristite vizuelno manje prečnik tanjira, jer čarobni ne postoji. Na taj način svom mozgu šaljete impuls, kako ste pojeli pun tanjir. Ako uspete prevariti vaš mozak sa manjim tanjirom sasvim ste na dobrom putu da smršate lakše i brže.

6.Kako smršati bez dosta kretanja, hodanja i bez fizičke aktivnosti?

Odmah da znate to je nemoguće. Aktivnosti poput duge šetnje su praktično nezamenjive. To je isto kao da ste napunili rezervoar na autu do vrha. Želite isprazniti rezervoar, ali vaš auto stoji parkiran u garaži non-stop. Ako se ne kreće, nećete smršati. To je praktično nemoguće. Dakle fizička aktivnost je obavezna. Morate hodati najmanje 6km dnevno. Idite pešaka na posao ili siđite nekoliko stanica pre posla pa hodajte, ako koristite auto parkirajte ga dalje od posla. Morate biti fizički aktivn, to je ključ. Zapamtite morate trošiti više, a unositi manje kalorija to jedini logičan piut da izgubite kilograme. Ovo su joga vežbe za mršavljenje

kako smrsati lako izgubiti kilograme zdravo uz najbolji saveti

7.Kako smršati ako koristim gazirana pića, veštacke sokove, alkohol ili vino?

Odgovor je teško. Dakle ako želite smršati pod obavezno izbacite gazirana pića, zaslađene sokove i alkohol. To znači da u procesu mršavljenja treba da uzimate dobvoljno tečnosti, voda je jako važna, zatim možete piti limunadu ili čajeve sa mentom, bez šećera.

8.Kako smršati bez gladovanja

Ne treba da gladujete ako želite smršati.  Posle nekoliko sati gladovanja dolazite u situacijum u kojoj ne možete više izdržati. To se dešava baš u večernjim satima i krećete sa unosom slatkiša, a to je potpuno pogrešno i loše za ostvarenje vašeg cilja i želje da smršate. Dakle stalni , ali kontrolisani obroci ubrzavaju vaš metabolizam i nema potreba da gladujete.

9.Kako smršati bez užine

To nije dobro i treba da postoji užina. Užina na treba da bude sladoled. Budite mudri konzumirajte zdravo voće.  Za užinu treba da uzmete recimo galete od pirinča, treba da pojedete jabuku recimo, ili kekse od čistog zrna ovsa.

kako smrsaviti lako i brzo koje vezbe za mrsavljenje

10.Kako smršati bez preskakanja večere

Dakle večera treba da postoji ali mora biti veoma lagana. Ako želite smršati večera mora biti  najmanje 3 sata pre neko odete na spavanje. Ako sa punim stomakom odete na spavanje to je dodatno loše jer nećete moći da zaspite a za metabolizam je to užasna greška. Hrana koju jedemo znatno može da utiče na kvalitet sna. Ako pre spavanja jedemo zasićene masti (životinjskog porekla) to će nas sprečiti da zaspimo lako,  a naš san će biti nemiran sa dosta buđenja. Ostali faktori kao što su alkohol, kofein i šećer , takođe, negativno utiču na kvalitet spavanja. Dakle lagana večera.