Pitaš se koja je idealna težina za tvoju visinu. Ovde je prikazana tabela idealne tezine koja će to otkriti. Saznajte veoma lako koja je idealna tezina za vašu visinu i to prema konstituciji i građi tela. Međutim ovo ne treba uvek i za svaku osobu da bude apsolutno validan podatak.

idealna tezina za visinu tabela tablica idelane visine žene i muškarci prema gradji tela

Ponekad treba uključiti i čitav niz faktora, uzeti masu tela u obzir. Takođe, ako imate nekih hroničnih bolesti. Zapravo svaki organizam je priča za sebe. Tako idelana težina za visinu vašeg tela može zavisiti od vašeg opšteg zdravstvenog statusa, nekih eventualno hroničnih bolesti i još mnogo toga. Upravo tu idealnu težinu prema visini u nekim situacijama može da odredi vaš lekar. Zato su važni i saveti lekara, ukoliko imate nekih ozbiljnih zdravstvenihh problema. Kako se računa idealna težina?

Tabela idealna težina za visinu prema građi tela

Ovde možete okvirno doći do odgovora koja je vaša idealna tezina za visinu. Uvek trebate imati svest o sledećem: Ono što je idealno za vas, nije uvek biti idealno za neke drugu osobu. To zavisi od vašeg sveukupnog zdravstvenog stanja, te je mišljenje lekara uvek važno i treba ga uzeti u obzir.

idealna tezina za visinu žena i muškaraca prema gradji tela

Sta je prosečna težina u odnosu na visinu

Ako posmatramo jednu naciju onda bi prosečna težina recimo, mogla da se izračuna vrlo jednostavno. Ukupna težina muškaraca od 25 do 50 godina recimo, podeljena sa brojem tih muškaraca. Kako se rizik od pojave dijabetesa i drugih bolesti povećava iz godine u godinu ova prosečna tezina za neku naciju se konstatno prati. Ovo je slučaj u Americi gde je gojaznost u porastu još od 1950 godine. U drugim zemljama ova statistika o presečnoj težini takođe se pažljivo prati.